БІЛІМ БЕРУ САПАСЫН ЖАҚСАРТУДЫҢ НЕГІЗГІ ШАРТТАРЫ - Амирхамзина, Б.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада білім беру сапасын жақсартудың негізгі шарттары жан–жақты қарастырылады. Заманауи білім беру жүйесінің негізгі бағыттары, тиімді оқыту әдістері, инновациялық технологияларды қолдану, мұғалімдердің кәсіби біліктілігін арттыру, оқу бағдарламаларын жетілдіру және білім сапасын бағалау әдістері талқыланады. Сонымен қатар, білім берудің халықаралық тәжірибесі мен Қазақстандағы білім сапасын көтеру жолдары қарастырылады.Білім сапасы елдің экономикалық және әлеуметтік дамуына тікелей әсер етеді. Әлемдегі жетекші елдердің тәжірибесі көрсеткендей, білім сапасын жақсартуға салынған инвестициялар ұзақ мерзімді экономикалық және әлеуметтік тұрақтылықтың кепілі болып табылады.Қазіргі таңда білім беру жүйесінде сапаны арттыру өзекті мәселелердің бірі болып отыр. ХХІ ғасырда жаңа технологиялардың дамуы, еңбек нарығындағы өзгерістер мен оқушылардың жеке қажеттіліктері білім беру жүйесінің жаңартылуын талап етеді. Бұл мақалада білім беру сапасын жақсарту жолдары жан–жақты қарастырылады.
Keywords: Білім беру сапасы; инновациялық оқыту; педагогикалық шеберлік; оқу бағдарламалары; білім сапасын бағалау; цифрлық білім беру