МАТЕМАТИКА САБАҒЫНАН ТЫС ІС-ШАРАЛАРДА 5-СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ҚАРЫМ-ҚАТЫНАС ДАҒДЫРЛАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУДАҒЫ РӨЛДІК ЖӘНЕ ТОПТЫҚ ЖҰМЫСТЫҢ МҮМКІНДІКТЕРІ - Калиева М.Б.; Раисова Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада математика пәнінен тыс іс-шараларды ұйымдастыру арқылы 5-сынып оқушыларының қарым-қатынас (коммуникативтік) дағдыларын қалыптастырудың әдістемелік негіздері қарастырылған. Автор рөлдік және топтық жұмыс түрлерін салыстыра отырып, олардың оқушылардың танымдық және тұлғалық дамуына әсерін талдайды.
Keywords: математика; сыныптан тыс жұмыс; коммуникативтік қабілет; рөлдік ойын; топтық іс-әрекет; ынтымақтастық; тұлғалық даму