ЗЕРТТЕУШІЛІК ƏҢГІМЕ МАТЕМАТИКА САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ КОММУНИКАТИВТІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ ТƏСІЛІ РЕТІНДЕ - Карбаев, Тулеген Джумабекович (My University, 2019)
Көптеген мұғалімдер бойынша математика сабақтарында оқушылардың коммуникация дағдылары төмен деген пікірлерін білдіреді. Мақалада осы мəселені шешу жолдарының бірі ретінде зерттеушілік əңгіменің коммуникация дағдыларын дамытуға əсерін бақылау бойынша өткізілген зерттеу нəтижелері берілген. Многие учителя высказывают мнение о том, что у учащихся слабо развиты навыки коммуникации на уроках математики. В статье приведены результаты исследования влияния исследовательской беседы на развитие коммуникативных навыков как одного из путей решения данной проблемы Many teachers express the opinion that students have poorly developed communication skills in mathematics lessons. The article presents the results of a study of the influence of an exploratory talk on the development of communication skills as one of the ways to solve this problem.
Keywords: зерттеушілік əңгіме; математика; сабақ; коммуникация; исследовательская беседа; урок; exploratory talk; mathematics; lesson; communication