БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫН ЖАҢАРТУ-ЗАМАН ТАЛАБЫ - Фаткуллина, Д.С. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Еліміздің білім беру жүйесі жаңа заман талабына сай жаңаруда. Білім саласындағы елеулі өзгерістер жиырма бірінші ғасырда табысты болу үшін әрбір оқушыға қажетті білім мен дағдыларды, белсенді оқытуды дамытудың жаңаша жолдарын меңгеруді талап етеді. Мұғалімнің міндеті- белсенді әдіс-тәсілдерді тиімді пайдалана отыра оқушыға өз бетінше білім алуына жағдай жасау.
Keywords: Мәңгілік Ел; Жаңартылған оқу бағдарламасы; шиыршық оқыту; коммуникативтік дағдылар; белсенді саты; бейнелік саты; таңбалық саты; топтық жұмыс; сыни ойлау; диалог; функционалдық сауаттылық