ПЕДАГОГТАРДЫҢ ТИІМДІ ТƏЖІРИБЕДЕ ҮЗДІКСІЗ КƏСІБИ ДАМУЫ - Макенова, Б.Н.; Баймухамбетова, Ж.К.; Шагатаева, С.М.; Сакаева, Д.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Тұңғыш Президентіміз – Елбасы Нұрсұлтан Назарбаев: «Ғасырлар мақсаты – саясиэкономикалық жəне рухани дағдарыстарды жеңіп шыға алатын, ізгіленген ХХІ ғасырды құрушы іскер, өмірге икемделген, жан-жақты жеке тұлғаны тəрбиелеп қалыптастыру», – деп бекерге айтпаған. Ол үшін қазіргі таңда осыған сай жан-жақты, кəсіби дамыған, педагогикалық шеберлігі мықты тұлғаны қалыптастыру қажет деп айтқан болатын. Мақсаты: Мұғалім өзінің білімін үздіксіз көтеріп отырғанда ғана мұғалім, оқуды, ізденуді тоқтатысымен оның мұғалімдігі де жойылады, – К.Д. Ушинский. Адам баласы қандай мамандық иесі болмасын, қандай да бір жерде жұмыс атқармасын өзінің кəсібінің майталманы болуы керек, ал маманының майталманы болу үшін не керек?
Keywords: педагог; тəжірбие; құзыреттілік; кəсіби; мектеп; үздіксіз; білім; мақсаты