«БІРТҰТАС ТӘРБИЕ» БАҒДАРЛАМА АЯСЫНДАҒЫ ТАҒЫЛЫМ БАҒДАРЛАМАСЫ - Шхан, Н.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
«Жеке тұлғаны қалыптастыру» тағылым бағдарламасы толықтай «Біртұтас тәрбие» бағдарламасымен сай келетін Абайдың «Толық адам: нұрлы ақыл, жылы жүрек, ыстық қайратты – «Ар ұялар іс қылмас ақылы зерек» концепциясына негізделген. Тағылым бағдарламасы саналы адам болмысының құндақ тәрбиесінен балабақша, мектеп, мектептен кейінгі кезеңге оқушының саналық болмысын қалыптастырып шығаруға ықпалдасады. Сондай–ақ, тағылым бағдарламасы «Біртұтас тәрбие» шеңберінде сынып сағаттарын пәндік сабақ жүйесінде жүргізе отырып, саналы болмысты қалыптасуы әр адамның өз әдебі арқылы мінезімен танылатынын түсінуге ықпалдасады.
Keywords: тағылым; таным көздері; мінез; әдеп; әдептілік; әрекет