ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН МЕН СПАНДИЯР КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУ ЖОЛЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ОҚУ МЕН ТӘРБИЕЛЕУДЕГІ ҮНДЕСТІК - Алгалиева, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі: Қазақ елінің Ыбырай Алтынсарин мен Спандияр Көбеевтің қазақ балалар әдебиетіне қосқан үлесінің қазіргі білім саласындағы орны, шығармашылықтары мен еңбектерінің әр балаға қолжетімдігін арттыру. Ыбырай мен Спандияр Көбеевтің білім беру жолындағы ұқсастықтар, еліміздің білім беру жүйесіне қосқан үлесі. Мақсаты: Ыбырай Алтынсарин мен Спандияр Көбеев шығармалары, аудармалары арқылы білім беру саласындағы тәрбие жүйесінің бірізділігі, жеке тұлғаны еңбекке,қазақстандық патриотизмге тәрбиелеу.
Keywords: тұлға; педагог; тәрбие; құндылық; ағартушы