ТӘРБИЕ ҚЫЗМЕТІНДЕГІ ОТБАСЫНЫҢ, МЕКТЕПТІҢ ЖӘНЕ ҚОҒАМНЫҢ ӘЛЕУМЕТТІК СЕРІКТЕСТІГІ - Сауекенова, А.Г.; Султанова, А.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада отбасы тәрбиесіне философиялық, әлеументтанушылық, психологиялық және педагогикалық зерттеулеріне ерекше көңіл бөлінген. Мектеп, отбасы, қоғам ұлттық ділді ескере отырып қоғам талабына сай бала тәрбиесін ұйымдастырудың жолдарын көрсетуге тырысқан. Үш жақты қарым – қатынас оның қызметтері, психологиялық жайы мен отбасы мүшелерінің өзара қарым– қатынасы, ондағы бала тәрбиесіне өзіндік әсерін тигізетіндігін атай келіп, біздің қоғам үшін мектеп,отбасы және қоғам одақтастығының маңыздылығын дәлелдейді.
Keywords: қоғам; отбасы; мектеп; әлеуметтік серіктестік