РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІК ТӘРБИЕ ТӘРБИЕЛЕНУШІЛЕРДІҢ БАЗАЛЫҚ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ ЖҮЙЕСІ РЕТІНДЕ - Анасова, А.Б.; Бекбулатова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Берілген мақалада бүгінгі таңда өскелең ұрпақтың рухани–адамгершілік жаңғыруы мәселесі бұрынғыдан да өзекті болып отырғаны айтылады. Базалық ұлттық құндылықтар ұрпақтан–ұрпаққа берілетін және қазіргі жағдайда елдің табысты дамуын қамтамасыз ететін Қазақстан Республикасы көпұлтты халқының мәдени, отбасылық, әлеуметтік–тарихи, діни дәстүрлерінде бар негізгі моральдық құндылықтар, басым адамгершілік көзқарастар ретінде айқындалған.
Keywords: рухани–адамгершілік жаңғыру; базалық ұлттық құндылықтар; ұлттық тәрбие; адамгершілік–патриоттық даму