ТАҒЫЛЫМДЫ ТƏРБИЕ МЕН ТЕРЕҢ БІЛІМДЕГІ ЖАҢА МҮМКІНДІКТЕР - Хамзина, Кулшат Бакытжановна; Ерекин, Айдын Муратович (My University, 2019)
Бұл мақалада Зияткерлік мектептерде оқушылардың өзін-өзі басқаруы «Шаңырақ» оқушылар қауымдастығы негізінде жоғары сынып пен төменгі сынып оқушыларын бір шаңыраққа топтасыру арқылы оқушыларды ауызбіршілікке, біртұтастыққа бейімдеу, олардың арасында бауырмалдық, қамқорлық қарым-қатынасын қалыптастыру арқылы көшбасшылық қабілеттерін дамытудағы іс-шаралардың маңыздылығы қарастырылады В этой статье самоуправление школьников в Интеллектуальных школах учениеский ассоциации «Шанырак» рассматривает важность событий в развитии лидерских навыков через интеграцию учеников в единство, единство и построение отношений между ними путем консолидации учеников старших классов и младших классов. In this article, the self-government of schoolchildren in the Intellectual Schools Pupil Association "Shanyrak" examines the importance of events in the development of leadership skills through the integration of students into unity, unity and building relationships between them by consolidating high school and lower school students.
Keywords: Зияткерлік мектеп; шаңырақ; білім; тəрбие; іс-шара; тəжірибе; Интеллектуальная школа; шанырак; образование; воспитание; мероприятие; практика; Intellectual school; shanyrak; education; upbringing; event; practice