БІЛІМ МАЗМҰНЫН ЖАҢАРТУ АЯСЫНДАҒЫ БІЛІМ БЕРУ ҮДЕРІСІН ҰЙЫМДАСТЫРУДАҒЫ ҚАЗІРГІ ТƏСІЛДЕРІ - Уайсова, Бибігүл Алдабергенқызы (My University, 2019)
Мақалада бізідің мектебіміздегі жаңартылған бағдарламаның жүмыс моделі көрсетілген. Біліктілікті арттыру курстан бастап, нормативтік- құқықтық құжаттардың меңгерлуі, облыстық жəне аудандық семинарларға қатысуы , аудандық жəне мектепішілік семинарларды ұйымдастырылуы, шебер-сыныптар, коучингтер, дөңгелек үстелдер, пəн апталықтары,ата-анамекн жұмысы жазылған. Бастауыш сынып оқушысының заманауи моделі ұсынылды. В статье показана модель по внедрнению обновленного содержания образования в нашей школе. Расписана вся работа начиная с курсов повышения квалификации кадров, изучения документации по обновленке, участие учителей в областных и районных семинарах, провдение районного и школьных семинаров, проведение коучингов,мастер классов, круглых столов, предметные недели, работа с родителями. Показана модель современного выпускника начальных классов. This article shows a model for introducing updating content of education in our school. All the work is written starting with the courses for improving the skills of the staff, studying the documentation for the renovation, the participation of teachers in regional and district seminars, conducting district and school seminars, coaching, master classes, round tables, subject weeks, working with parents. The model of the modern graduate of primary classes is shown in the article.
Keywords: жаңа білім берумазмұны; заманауи сабақ; оқыту əдістері; заманауи оқушының моделі; обновленное содержание обучения; современный урок; методы обучения; модель современного ученика; for introducing updating; the skills of the staff; studying the documentation for the renovation; The model of the modern graduate