ЖАЛПЫ БІЛІМ БЕРЕТІН ОРТА МЕКТЕПТЕ ЖАЗУ САУАТТЫЛЫҒЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Кенжебаева, Г.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада бүгінгі білім беру жүйесіндегі жаңартылған білім бағдарламасымен оқып жатқан білім алушылардың жазу сауаттылығы жөнінде айтылады. Оқушының жазу сауаттылығын қалыптастыруда тіл білімінің фонетика саласын терең меңгертудің маңызды рөл атқаратындығына тоқталады. Жазу сауаттылығын қалыптастырудың қадамдарын саналап көрсетеді.
Keywords: жаңартылған білім бағдарламасы; жазу сауаттылығы; білім беру технологиясы; дүниетаным; функционалды сауаттылық