1916 ЖЫЛҒЫ ҰЛТЫҚ ҚОЗҒАЛЫСТЫҢ ЖАҢА КОНЦЕПЦИЯСЫ - Күзембайұлы, А. (Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Мақала институтымызда өткен Қазақстан тәуелсіздігінің 25 жылдығына арналған ғылыми-теориялық конференциясында жасалған баяндаманың қысқартылған нұсқасы. Автор аталмыш проблемаға академиялық сипат беріп, оның жаңа концепциясын ұсынады. Ұлттық сипаттағы халық қозғалысын таптық, партиялық шырмаудан тазартып, оның шынайы тарихын жазу замана талабы екендігін дәлелдейдію
Keywords: тарих; тарихнама; көтеріліс; соғыс; деректер; ру-тайпа; ұлт-азаттық