СТУДЕНТТЕРДІҢ ЖЫНЫСЫНА ЖӘНЕ ҰЛТЫНА БАЙЛАНЫСТЫ ПСИХОФИЗИОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Пірназарова, А. Н.; Суюндикова, Ж.Т. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Мақала Қазақстанда тұратын ҚМПУ студенттерінің психофизиологиялық ерекшеліктерін зерттеуге арналған. Реактивті және жеке мазасыздану, нейротизм деңгейі, интроверттілік, жүйке жүйесінің күші, темперамент түрі, ми ассиметриясы бойынша студенттердің жыныстық және этникалық ерекшеліктері көрсетілген. Нәтижесінде студенттердің психофизиологиялық мәртебесінің тек жыныстық ғана емес, этникалық ерекшеліктері анықталды.
Keywords: студенттер; психофизиологиялық ерекшеліктер; этностық ерекшеліктер; темперамент; жүйке жүйесінің күші