ЗАМАН ТАЛАБЫНА САЙ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР МЕН ƏДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУДЫҢ МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ - Маткеева, Улзира Канатбаевна; Муканова, Гульбану Мукашевна; Аймукатова, Жанат Кабылтаевна (My University, 2019)
Баяндамада Қазақстанның өскелең ұрпағын білім бұлағынан, тəрбиенің қайнар көзінен сусындату мақсатында барша ұстаздар қауымы заманауи білім беру барысындағы инновациялық технологиялар мен əдістерді тиімді пайдаланып отырғандықтары жайында тоқталдық. Сонымен қатар, білім беру барысында жаңа технологияның əдіс-тəсілдері оқушы үшін де мұғалім үшін де тиімді деген тұжырымның дұрыстығын дəлелдеп, нақты іс-тəжіриебе қолданып жүргендіктерін баяндайды. Мұғалімнің сабақты мазмұнды, жүйелі мақсатты түрде ұйымдастыруына, өткізуіне байланысты дарынды, қабілетті, ерекше білімді шəкірт қалыптасып, нəтижесінде білім сапасы артады деген тұжырымды дəлелдеп көрсетеді. В докладе было отмечено, что в целях обеспечения подрастающего поколения Казахстана от источников образования и воспитания, все учителя активно используют инновационные технологии и методы в современном образовании. Кроме того, в процессе обучения демонстрируют верность выводов о том, что методы и приемы новых технологий эффективны и для ученика, а также используются на практике. В связи с тем, что учитель ведет урок содержательно, систематически целенаправленно и целенаправленно, он свидетельствует о том, что сформировался талантливый, способный, уникальный ученик, в результате которого повышается качество знаний. The report noted that in order to ensure the younger generation of Kazakhstan from the sources of education and upbringing, all teachers actively use innovative technologies and methods in modern education. In addition, in the learning process demonstrate the correctness of the conclusions that the methods and techniques of new technologies are effective for the student, as well as used in practice. Due to the fact that the teacher conducts the lesson in a meaningful, systematic, purposeful way, it indicates that a talented, capable, unique student has been formed, as a result of which the quality of knowledge increases.
Keywords: мектеп; білім; технология; əдіс-тəсілдер; шығармашылық; школа; образование; технология; методы; творчество; school; education; technology; methods; creativity