ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА КЕМБРИДЖДІК ОҚЫТУ БАҒДАРЛАМАСЫ МОДУЛЬДЕРІНІҢ ЫҚПАЛДАСУЫ МЕН ТИІМДІ ЖҮЗЕГЕ АСУЫ - Міркемел, А.М (My University, 2019)
Мақалада қазақ тілінің əдістемесіндегі Кэмбридждік оқыту бағдарламасының модульдері мəселесі қарастырылды. Қазақ тілі сабақтарында модульдерді тиімді енгізу мен ықпалдастырудың жолдары сараланды. Оқушыларды ойын толық, нақты жеткізудің жолдары анықталды. Əдіс-тəсілдердің топтамасы жасалынды. Кембридждік оқыту бағдарламасының «Оқыту мен оқудағы жаңа тəсілдер», ««Талантты жəне дарынды балаларды оқыту», «Оқыту мен оқуда ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалану», «Сыр тұрғысынан ойлауға үйрету», «Оқуды жəне оқу үшін бағалау», «Оқушыларды жас ерекшеліктеріне сай оқыту жəне оқу» модульдерінің сабақтарда ықпалдасуы қарастырылды. Таланатты жəне дарынды балаларды оқытуда ғалым Фриманның еңбектері басшылыққа алынды. Райан мен Декидің оқушылардың өздерін ынталандыруға қатысты еңбектері сараланды. «Екі жұлдыз, бір тілек», «+/-/қызықты», «Сэндвич» қалыптастырушы бағалаулары айқындалды. Қазақ тілі сабақтарында қолдануға болатын əдіс-тəсілдер көрсетіліп, талданды. В статье рассмотрены модули Кембриджской учебной программы по методике казахского языка. Были проанализированы способы эффективной интеграции и интеграции модулей в уроки казахского языка. Предоставлены способы полного и точного выражения ответов учеников. Разработан набор методов обучения. Рассмотрены интеграция 7 модулей Кембриджскгого обучения такие как «Новые подходы в обучении и преподавании», «Обучение критическому мышлению», «Оценивание для обучения и оценивание обучения», «Использование ИКТ, в преподавании образования», «Преподавание и обучение в соответствии возрастными особенностями учеников», «Обучение одарённых и талантливых учеников». Обучение талантливых и талантливых детей ориентировались на работу ученого Фримена. Работа Райана и Деки по поощрению учеников были проанализированы. Также проанализированы методы обучения на уроках казахского языка. The article discusses the modules of the Cambridge curriculum on the methodology of the Kazakh language. Ways of effective integration and integration of modules into the lessons of the Kazakh language were analyzed. Provided ways to complete and accurate expression of student responses. A set of teaching methods has been developed. The integration of 7 Cambridge learning modules such as “New approaches in teaching and teaching”, “Teaching critical thinking”, “Evaluation for teaching and evaluating training”, “Using ICT, in teaching education”, “Teaching and teaching in accordance with the age characteristics of students "," Training gifted and talented students. " Teaching talented and talented children focused on the work of the scientist Freeman. Ryan and Deck's work on encouraging pupils were analyzed. Also analyzed teaching methods at the lessons of the Kazakh language.
Keywords: Кембридждік оқыту; модуль; қазақ тілі; əдіс-тəсіл; «Оқыту мен оқудағы жаңа тəсілдер»; Кембриджская учебная программа; модуль; казахский язык; метод; «Новые подходы в обучении и преподавании»; Cambridge curriculum; module; Kazakh language; method, "New approaches in teaching and teaching"