БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ БАЛАЛАР МЕН ЖАСТАРДЫ ТӘРБИЕЛЕУДІҢ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Нургазина, Н.О.; Тагаева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада үздіксіз білім беру жүйесіндегі тәрбие саласындағы мемлекеттік жалпы стратегиялық саясаттың мақсаты мен міндеті, тәрбие мазмұнының негізгі бағыттарын және оларды іске асыру шарттарын айқындайтын құжат болып табылатыны қарастырылған. «Біртұтас тәрбие» бағдарламасының мақсаты, міндеті және жүзеге асыру тектіктері және бағдарламаның негізгі қағидалары бойынша тәрбие жұмысы жүйелі түрде ұйымдастырылып, білім алушылардың моральдық және этикалық негіздерін қалыптастыруға баса назар аударылатыны сөз етілген.
Keywords: «Біртұтас тәрбие» бағдарламасы; рухани адамгершілік тәрбие; оқу–тәрбие үдерісі