МЕКТЕПКЕ ДЕЙІНГІ ЖАСТАҒЫ БАЛАЛАРДЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ ТҰЛҒАНЫ РУХАНИ АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУ - Түшіген, Г.Б.; Мендыбаева, Н.У. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ұлттық құндылық – хaлықтың сан ғасырлар жиналған рухани және этно мәдени көзқарасы, ұлттық тәрбие, ұлттық сана–сезім жалпы айтқанда ұлттық коды. Ұлттық құндылықтарды жас ұрпақтың бойына сіңіру арқылы патриоттық тәрбиемен қатар рухани адамгершілік тәрбиесі қалыптасқан тұлға қалыптастыра аламыз.
Keywords: Ұлттық құндылық; ұлттық тәрбие; рухани–адамгершілік тәрбие; бала тәрбиесі; ұлттық код; этнопедагогика – ұлттық тәрбие