МАТЕМАТИКАНЫ ОҚЫТУ ПРОЦЕСІНДЕ ҚОЛДАНБАЛЫ ЕСЕПТЕРДІҢ РӨЛІ МЕН ОРНЫ - Темиргалиева, А.Н.; Куникеева, Д.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада математиканы оқыту процесінде қолданбалы есептердің рөлі мен орны қарастырылады. Оқытудың қолданбалы бағыты, қолданбалы есеп ұғымдарына анықтамалар беріледі және де оларды әртүрлі дидактикалық мақсаттарда қолдануға болатындығы айқындалады.
Keywords: қолданбалы есеп; қолданбалы бағыт; оқу процесі; математика