АБАЙ ҚАРА СӨЗДЕРІНІҢ ТӘРБИЕЛІК ҚҰНДЫЛЫҒЫ - Балтабаева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада ұлы ойшыл, жазушы, ақын Абай Құнанбаевтың ұлттық және жалпы адамзаттық мәдениеттің дамуына қосқан үлесі туралы айтылады. Абай қара сөздерінің адамзатқа қосқан идеясын, оның рухани-адамгершілік тәрбие идеялары, кемел тұлғаны жан-жақты дамытудағы білімнің, ағартудың, мәдениеттің рөлі туралы түсініктерін ашуға ерекше назар аударады.
Keywords: Абай; қара сөз; құндылық; адамгершілік; адам