«ЖАҢАРТЫЛҒАН ОҚЫТУ БАҒДАРЛАМАСЫ БОЙЫНША БИОЛОГИЯ САБАҒЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ БІЛІМ САПАСЫН АРТТЫРУДАҒЫ ПРАКТИКАЛЫҚ ЖӘНЕ ЗЕРТХАНАЛЫҚ ЖҰМЫСТАРДЫҢ РӨЛІ» - Эрикова, А.Э. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада жаңартылған оқу бағдарламасы бойынша оқушылардың биология пәнінде білім сапасын арттырудағы практикалық және зертханалық жұмыстардың рөлі және оларды жүргізу ерекшеліктері көрсетілген. Биология сабағында зертханалық және практикалық жұмыстар танымдық белсенділікті дамытудың бір түрі болып табылады. Олар білім алушыларға әртүрлі биологиялық нысандар мен процестерге қажетті зерттеу бақылауларын жүргізуге, талдау жасауға, салыстыруға, қорытынды жасауға немесе жалпылауға мүмкіндік береді. Практикалық және зертханалық жұмыстарды орындау арқылы оқушылардың өздігінен жұмыс істеу қабілетін дамытып, пәнге деген танымдық, ізденушілік қызығушықтарын арттыруға мүмкіндік береді.
Keywords: процесс; зертханалық жұмыс; практикалық жұмыс; эксперименттік дағды; танымдық белсенділік; нұсқаулық; бақылау