БАЛАЛАРДЫҢ ОЙЫН ФОЛЬКЛОРЫ - Бекбосынова, А.Х.; Бақытханқызы, Н. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Балалардың ойын фольклоры – қазақ ауыз əдебиетінің бір саласы. Ойын фольклоры көбіне өлең, тақпақ арқылы басталады. Өлең – ойынның əрін беріп, сəнін келтіріп, балаларды поэзия өнеріне жетелейді. Мақалада кездесетін «санамақ», «қаламақ», «асау мəстек» ойындарына талдау жасалынып, мағынасы ашылады.
Keywords: тəрбие; салт-дəстүр; өлең; бүлдіршін; жеткіншек; сандар