БАТЫС ҚАЗАҚСТАН ОБЛЫСЫ ОРАЛ ҚАЛАСЫ ҚАЗАҚТАРЫНЫҢ СӨЙЛЕУ ТІЛІНДЕГІ ДИАЛЕКТІЛІК ЕРЕКШЕЛІКТЕР - Медетова, Н.К.; Қанапина, С.Ғ. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Берілген мақалада Батыс Қазақстан облысы Орал қаласы қазақтарының сөйлеу тіліндегі диалектілік ерекшеліктер сөз болады. Мақаланың кіріспе бөлімінде қазақ диалектологиясы ғылымының зерттелуіне қысқаша шолу жасалады. Материалдар мен әдістер бөлімінде пайдаланылған материалдар мен қолданылған әдіс- тәсілдер туралы айтылып өткен. Талқылау бөлімінде Батыс Қазақстан облысы Орал қаласы қазақтарының сөйлеу тіліндегі диалектілер жинақталып теріліп, ерекшеліктері көрсетілген. Ол диалектілер тақырыптық топтарға бөлініп, талдауға түскен.
Keywords: диалектілік ерекшеліктер; халық; аймақ; сөйленіс; лексика