АНАЛИТИКАЛЫҚ ХИМИЯ ПӘНІНДЕ «ГИДРОЛИЗ» ТАҚЫРЫБЫН ПРОТОЛИТТІК ТЕОРИЯ ТҰРҒЫСЫНАН ОҚЫТУ - Мендалиева, Д.К.; Құмарова, Н.Ж. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Мақалада аналитикалық химия курсында «Гидролиз» тақырыбын оқыту әдістемесі қарастырылған. Гидролиз су ортасында жүретін протолиттік реакцияның түрі. Протолиттік реакция тұрғысынан «Гидролиз» тақырыбын оқыту әдістемесі гидролиз үдерісінің сандық сипаттамаларын есептеуді жеңілдететіндігі көрсетілген.
Keywords: сольватация; гидратация; сольволиз; гидролиз; протолиз; автопротолиз константасы; гидролиз дәрежесі; константасы