ҰЛТТЫҚ ТӘРБИЕНІҢ АЛТЫН ДІҢГЕГІ - Габдуллина, М.Ш.; Кунакова, Ж.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ыбырай Алтынсариннің қалдырған баға жетпес мұрасын ұлттық рухани құндылықтар негізінде жас ұрпаққа насихаттау. Бала тәрбиелеуде рухани–адамгершілік тәрбиенің мәні зор екендігін ұғындыру. Тәрбие мен білім қатар берілгендіктен, олардың егіз ұғым екендігіні анық. Білім дүниетанымды кеңейту үшін, ал рухани тәрбие жан азығы екендігін түсіндіру.
Keywords: Рухани құндылық; ұлт; ұстаз; тәрбие; білім