МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ТАНЫМДЫҚ ҚЫЗЫҒУШЫЛЫҚТАРЫН ДАМЫТУ ЖОЛДАРЫ - Смағұлова, Г.Қ.; Сагинтай, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазір білім беру үдерісінде оқушыға тақырып негізіндегі фактілерді жеткізу ғана емес, сонымен қатар оқушылардың танымдық қызығушылықтарын ынталандыру да шешуші рөл атқарады. Мақалада мектеп оқышыларының танымдық қызығушалақтарын дамытудың жолдарын және олардың білім беру тәжірибесін байытуға әсері қарастырлады.
Keywords: таным; танымдық іс–әркет; қызығушылық; дағды; мотивация; ой шиеленісі; тәрбиелеу системасы; сабақ формалары