ТІРЕК-ҚИМЫЛ АППАРАТЫ БҰЗЫЛҒАН БАЛАЛАРДЫҢ ҚОРШАҒАН ОРТА САБАҒЫНДА СӨЙЛЕУ ТІЛІН ДАМЫТУДЫҢ ТƏЖІРИБЕЛІК БАҒЫТЫ - Алипбаева, Г.А.; Қуекесова, Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Бүгінгі таңда тірек-қимыл аппараты бұзылған балалардың саны көбейіп жатыр. Соған байланысты бұл балалардың танымдық қызметтерін дамыту күрделі əрі басты мəселе болып отыр. Ерекше балаларды дамытуда əдістемелерді қолдану белгілі бір жақсы нəтижеге жеткізеді. Мақсаты: тірек-қимыл аппараты бұзылған балалардың қоршаған орта сабағында сөйлеу тілін ойыншықтар қолдану əдістемесі негізінде дамытудың тəжірибелік бағытын көпшілік назарына ұсыну.
Keywords: тірек-қимыл аппараты бұзылған балалар; əдістеме; қоршаған орта; оқыту; дамыту; сипаттама