МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ БЕЙІНДІК ОҚЫТУ ЖАҒДАЙЫНДА КӘСІБИ БАҒЫТ–БАҒДАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ШАРТТАРЫ - Калдыбаев, Ж.Ж.; Абдиркенова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада бейіндік оқытудың ерекшеліктері туралы жалпылама түсінік беріліп, кәсіби бағыт–бағдар қалыптастырудың түрлері қарастырылады. Оқушыға бағдарланған білім берудің әлемдік трендтерінен мысалдар келтіріледі. Кәсіптік білім берудің артықшылықтары мен кемшіліктері салыстырылады.
Keywords: бейіндік оқыту; кәсіби бағыт; психология; құзыреттілік; интеграция