ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТ САБАҚТАРЫНДАҒЫ ФУНЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ДАМЫТУ - Адильханова, Л.О.; Кайдаулова, Г.М.; Кенжебаева, Ж.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Берілген мақаланың өзектілігі қазіргі уақыттағы білім алушылардың мақсаттарына жету. Өз білімі мен әлеуетін дамыту және қоғам өміріне белсенді қатысу үшін мәтіндерді түсіну, пайдалану, бағалау, тұжырымдау және олармен жұмыс жасай алу қабілетін тапсырмаларды орындату арқылы ашып көрсету. Зерттеу мақсаты: міндетті білім алушылардың қоғамда толыққанды қызмет етуіне қажетті білім мен дағдысы функционалдық сауаттылықты қазақ тілі мен әдебиет сабақтарында өз бетімен білім ауын қалыптастырып, дамыту.
Keywords: білім; сауаттылық; дағды; оқылым