Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КУБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ МӘСЕЛЕЛЕРІ - Маматқадыр, Г.М.; Гаенко, Л.В.; Белянцова, О.Ю. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі және мақсаты: Бүгінгі білім беру саласында заманауи бағыттағы педагогикалық мәселелер жалпы қоғам үшін маңыздылығын арттыра отырып, мұғалімді педагогикалық тұрғыда жан – жақты дамыту. Мұғалімнің дамуы – келесі ұрпақтың дамуы екенін түсіндіру болып табылады. Мақсаты, педагогикалық білім беруді үйрету, педагогикалық қызметтерді дұрыс орындауға шақыру болып саналады.
Keywords: оқыту мен тәрбиелеу; сапалы білім; тіл табысу; ағартушылық; үйрену