БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫ ЖАЛПЫҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ БІЛІМ БЕРЕ ОТЫРЫП ТӘРБИЕЛЕУДІҢ МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ - Алимова, Н.Е.; Турсынова, Е.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Пән сабақтарында оқушының өз халқының мәдениетіне, оның өмірі мен тарихына эмоционалды–құндылық қатынастарының даму ерекшеліктерін ұсына отырып, халықтың өмір салтын, дәстүрлерін, әдет–ғұрыптарын сипаттайтын материалдарды қолдану арқылы мәтіндегі жағдаяттарды қарастырып, кейіпкерлердің ұлттық сипатын, олардың қасиеттерін, темпераментін, адамгершілік этикетін табады, ажыратады.
Keywords: жалпыұлттық идеяның миссиясы мен құндылықтары; ұлттық мұра; дәстүрлер; азаматтың жеке басының рухани–адамгершілік дамуы; қазақстандық патриотизм; адами ұлттық құндылықтар; бес асыл іс; цифрлық заманда ұлттық құндылықтарымызды меңгерту мен дағдыға айналдыру