ӨМІРІН ҒЫЛЫМҒА АРНАҒАН ҒАЛЫМ - Таубалдиева, Н. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Бұл мақалада Әл-Фараби өмір сүрген уақыт айрықша кезең ретінде аталады. Өмірін ғылым-білім жолына сарп еткен ақын өмір бойы сапар шегіп, шет жерлерді аралап, туған жерден жырақта жүрген. Әл-Фараби 25-30 жас шамасында бүкіл дүниежүзілік ғылым-білімді терең де жан-жақты меңгеріп, енді өзі де құнды-құнды еңбектер жазды.
Keywords: Ойшыл; тілдер; мәдени мұра; ғалымдар; ұрпақ; ойшылдар; кітапхана; еңбек; ғасыр; ғылым; ғалым