ҚАЗАҚ ЖАЗУЫНДАҒЫ ЕМЛЕ ҰСТАНЫМЫНТАҢДАУ ҚАҒИДАТЫ (Байтұрсын принципі) - Безаубекова, А.Д.; Бейбітова, Н.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
А.Байтұрсынұлының қазақ тіл білімінің өзге салаларындағы еңбегі бір төбе болса, əліпби, жазу теориясы, емле жайындағы еңбегі бір төбе. Мақалада емлені əлді жəне əлсіз позицияға қойып тексеру əдістері арқылы негіздейтін бүгінгі орыс жазу нормасына талдау жасау жəне қазақ тілі емлесінің негізгі ережелері туралы ғалымдардың пікірлері талқыланады.
Keywords: емле; принцип; үндесім; фонема; позиция; жазба тіл; ауызша тіл