БАЛАНЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ӘЛ–АУҚАТЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУДАҒЫ ҚОҒАМНЫҢ, МЕКТЕПТІҢ ЖӘНЕ ОТБАСЫНЫҢ РӨЛІ - Қылышбекова, А.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада баланың психологиялық әл–ауқатын қалыптастыруда отбасының, мектептің және қоғамның рөлі жан–жақты қарастырылады, осы үш әлеуметтік ортаның өзара үйлесімді әрекетінің маңыздылығы айтылады. Қоғам – баланың тұлғалық жетілуін жалғастырып, өмірлік құндылықтарды меңгеруге мүмкіндік береді. Мақалада әрбір ортаның психологиялық қолдауы, тәрбиелік және әлеуметтік қызметтері баланың бақытты, табысты әрі саналы азамат болып өсуіндегі шешуші факторлар ретінде көрсетілген.
Keywords: отбасы тәрбиесі; мектеп талаптары; тұлғаның қалыптасуы; қоғамның әсері; психологиялық әл–ауқат