XX-XХI ҒҒ ҚОСТАНАЙ ОБЛЫСЫНЫҢ КƏСІБИ-ƏУЕСҚОЙ КОМПОЗИТОРЛАРЫ - Есмаганбетова, Ш.К.; Кудебаева, Н. Ж. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2018)
Бұл мақалада тарихымыздағы қазақ əн-күй өнерінің дамуы, «Рухани жаңғыру» бағдарламасы туралы жазылған. Ұлттық өнерімізді жаңғырту, жастарды өркендету, ұлттық мұрамызды сақтап, насихаттау жолдары атап өтілен. Мамандық аясында студенттермен жүргізілген елеулі тəрбиелік мəні бар іс-шаралар жайында айтылған. Сонымен қатар Қостанай облысы кəсіби-əуесқой композиторларының өмір жолдарынан қысқаша мəліметтер мен шығарма атаулары көрсетілген.
Keywords: рухани жаңғыру; болашаққа бағдар; заманауи; жаһандану үрдісі; ұлттық құндылықтар; композитор