БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ КОМПЕНСАТОРЛЫҚ ҚАБІЛЕТТЕРІН ДАМЫТУ АРҚЫЛЫ ТІЛДІК ДАҒДЫЛАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Азимбаева, Б.Н.; Исмаилова, Г.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Коммуникативтік құзыреттерді қалыптастыруға бағытталған жəне компенсаторлық қабілеттерді дамытуға арналған қажетті жаттығулардың негізгі топтары қарастырылды. Компенсаторлық қабілеттердің механизмдерін жүйелеу арқылы қарым-қатынас барысында тілдік құралдардың жеткіліксіздігінің орнын толтырудың негізгі тəсілдері зерделенді. Оқу перифразының негізгі ережелері мен қағидалары талқыланды.