ПЕДАГОГИКАДА ЖАҢА БІЛІМ-ЖАҢАЛЫҚҚА ҰМТЫЛЫС - Таскалиева, М.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Қазіргі кезде егемен елімізде білім берудің жаңа жүйесі жасалып, әлемдік білім беру кеңістігіне енуге бағыт алуда. Бұл оқу – тәрбие үрдісіндегі елеулі өзгерістерге байланысты болып отыр. Білім беру парадигмасы өзгергендігі туралы және жаңа мазмұнды білімнің, жаңа көзқарастың идеясы мектеп жұмысына енгізілгені нақты өзгерістермен негізделе отырып жазылған. Жаңартылған педагогикалық технологияларды сонымен қатар инновациялық және интерактивтік әдістемелерін сабақ барысында пайдалану арқылы білім сапасының алға жылжуына бет-бұрыс жасалғандығы айтылады. Оқушыны дербестікке, ізденпаздыққа, шығармашылыққа баулу жұмыстары жүзеге асырылып жатқандығы белгілі нәтижелермен көрінеді.
Keywords: білім беру; тәрбие; әдістер; интерактивтік әдіс