Stem технологиялары арқылы күрделі құрылғылардың прототипін жасаудағы инновациялық идеялар - Саин Д.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2026)
Бұл мақалада инженерлік ойлауды дамытуға бағытталған STEM тәсілдері арқылы муфельді пештің оқу–тәжірибелік прототипін әзірлеудің тиімділігін ғылыми тұрғыда негіздеу қарастырылады. Мақалада муфельді пештің құрылымдық ерекшеліктері, оны прототиптеу кезеңдері, автоматтандыру элементтері және оқушылардың инженерлік, зерттеушілік дағдыларын қалыптастырудағы рөлі сипатталады. Зерттеу нәтижелері STEM технологиялары күрделі құрылғыларды прототиптеу барысында оқушылардың практикалық және инновациялық ойлау қабілеттерін арттыратынын көрсетеді.
Keywords: STEM–технология; инженерлік ойлау; муфельді пеш