ШЕТ ТІЛІН ОҚЫТУДАҒЫ МƏДЕНИЕТАРАЛЫҚ ҚАТЫСЫМ МЕН ҚҰЗЫРЕТТІЛІКТЕРДІ ҚАЛЫПТАСТЫРУ ЖОЛДАРЫ - Есмаханова, М.А.; Камишева, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада шет тілін оқытудағы мəдиниеттер диологі қарастырылған. Мəдениеттің не екеніне тоқтала отырып, оның атқаратын қызметтерін жіктеген. Шет тілін үйрену кезінде мəдениетаралық қатысым құзыреттілігін қалыптастыруда, тіл үйренуші өз мəедени қорын сақтай отырып, басқа мəдениетті меңгерген. Нəтижесінде мəдинетаралық қатысымның шет тілін оқытудағы маңыздылығы мен құзыреттіліктерді қалыптастыру жолдары ұсынылған.