ТАРИХ ПӘНІ НЕГІЗІНДЕ ВАРИАТИВТІК САБАҒЫНЫҢ ҚҰНДЫЛЫҒЫ РЕТІНДЕГІ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ӘДІСТЕРІ - Исенова, Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада қазақ халқының дәстүрлі мәдениетін сақтау және насихаттау мақсатында вариативті сабақтарды өткізу әдістері қарастырылады. Бұл жұмыстарда ұлттық өнер, салт–дәстүр, қолөнер, музыка және қазақтың басқа да мәдени құндылықтары негізінде білім беру тәсілдері мен оқу процесінде қолданылатын әдістемелік тәсілдер талқыланады.
Keywords: Қазақ халқының дәстүрлі мәдениеті; вариатив, қазақ халқының дәстүрлерін зерттеу; ұлтының тарихы мен мәдениетіне деген құрмет; оқыту әдістемесі; ұжымдық оқыту әдісі технологиясы; практикумдар; зертханалық жұмыстар; тарихи құжаттар