ӨСКЕЛЕҢ ҰРПАҚТЫҢ БОЙЫНДА РУХАНИ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ НЕГІЗГІ ШАРТЫ –ПЕДАГОГ ШЕБЕРЛІГІ - Салимжанова, Эльмира Жумагалиевна; Ильясова, Айгуль Тулеухановна; Нургожина, Айтолкын Саматовна (My University, 2019)
Руxани құндылықтaр қоғaм тaлабына сaй өзгеpістерге ұшыpап жaңа нарықтық қоғaм сaлты пaйда бoлды. Бұл жағдайлар адамдардың арасында ізгілік, əділдік, өзара көмек, төзімділік сияқты қарым-қатынастар орнатуына ықпал ететін құндылықтар мен əр жеке тұлғаның шығармашылық мүмкіндіктерінің ашылуы мен оларды жүзеге асыруға түрткі болатын құндылықтарды зерттеу қажеттіліктерін туғызды. Осындай жағдайларда қоғамдық мұраттар мен адамдардың тəлімді күдерістері өзгерді,сондықтанда білім мазмұнын түбегейлі жаңғырту, əдістерді жаңарту жəне жастарды оқыту мен тəрбие беру технологияларын жетілдіру қажеттілігі туындады. Духовные ценности преобразуются в соответствии с требованиями общества и становятся образцом нового рыночного общества. Этоценности, которые способствуют установлению человеческих отношений, таких как доброта, справедливость, взаимопомошь, терпимость, открытие и реализация творческих способностей каждого человека и необходимость изучения творческого потенциала , которые их вдохновляют. В этих условиях общественные идеалы и образовательные процессы были изменены, поэтому и образование и методы преподавания и обучения молодого поколения должны быть изменены. Spiritual values are transformed in accordance with the reguirements of society and become a model of a new market society. These are values that contribute to the establishment of human relations, such as kindness, justice, mutual assistance, tolerance, the discoveryandrealizationofthecreativeabilitiesofeachpersonandtheneedtostudythe creative potential of each person and to study the values that inspire them In these conditions, the social ideals and educational process were changed, therefore, the education and methods of teaching and teaching the young generation must bechanged.
Keywords: рухани; құндылық; өскелең; адамгершілік; жаңақоғам; духовность; ценность; подрастающее; человечность; новое общество; spiritual; value; younger; humanity; new society