ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ МҰРАСЫ ЖƏНЕ ЗАМАНАУЙ БІЛІМ - Тулекова, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақала қазақ халқының Ұлы ұстазы Ыбырай Алтынсарының туғанына 180 жыл толуына арналған. Біздің сауатты жəне қатал кезеңімізде өскелең ұрпақты тəрбиелеуге жəне осы күрделі оқу-тəрбие процесінде Ыбырай Алтынсарының ағарту педагогикалық мұраларын қазіргі кездегі білім саласында қолдануға назар аударылады. Қазақстанда білім беру жүйесінің қалыптасуы, Ы.Алтынсариннің ағарту саласына қосқан үлесі туралы.
Keywords: ағартушы; инспектор; Қырғыз (Қазақ) Хрестоматиясы; мектеп; Торғай; Ырғыз