АКАДЕМИЯЛЫҚ СУРЕТ - Сәпиев, Ә.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Оқу құралы студенттерді қара-ақ графиканың түрлі техникаларында (қарындашпен сурет салу, көмірмен жұмыс істеу, тушь) жұмыстың жалпы қағидаларымен, сондай-ақ осы техникаларда жұмыстарды орындау мысалдарымен таныстырады. Ақпаратты бекіту және практикалық дағдыларды дамыту үшін студенттерге шығармашылық жұмыстарды қадамдық орындау ұсынылады. Оқу құралы «Визуалды өнер, көркем еңбек, графика және жобалау», «Бейнелеу өнері және сызу» білім беру бағдарламалары бойынша «Академиялық сурет», «Сурет» пәндерінен оқитын студенттерге арналған.