ШЕТ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ƏЛЕУМЕТТІК-МƏДЕНИ ҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСТЫРУДА БЕЙНЕМАТЕРИАЛДАРДЫҢ МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ - Кадиршинова, Н.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада шет тілін оқыту үдерісінде қазіргі заман технологиялардың көмегімен əлеуметтік-мəдени құзыреттілікті қалыптастырудың өзекті мəселесі қарастырылған. Шет тілін оқытуда əлеуметтік-мəдени құзыреттілік құндылығы маңызды рөл атқарады. Мақалада шет тілі сабақтарында бейнематериалдармен тиімді жұмыс жасау, оқушылардың бойында осы құзыреттілікті қалыптастыру. Ол сондай-ақ шет тілінде сабақ өткізудің əлеуметтік-мəдени құзыреттілігін қалыптастырудың негізгі құралдарын сипаттайды.
Keywords: жаhандану заманы; əлеуметтік-мəдени құзыреттілік; бейнематериалдар; шет тіліндегі қарым-қатынас; оқу үдерісі; критерий