БИОЛОГИЯ ПӘНІНЕН ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ДАМЫТУДА ЖАСАНДЫ ИНТЕЛЛЕКТ МҮМКІНДІКТЕРІН 3D, AR&VR ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫМЕН ИНТЕГРАЦИЯЛАУ ЖӘНЕ САБАҚ ПРОЦЕСІНЕ БЕЙІМДЕУ МЕТОДИСКАСЫ - Абильдинова, М.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада қазіргі кезде кеңінен қолданылып жүрген заманауи технологиялардың бірі виртуалды және толықтырылған шындық технологияларына талдау жасалады. Виртуалды және толықтырылған шындық технологиялары соңғы кездерде медицинада, архитектурада, өндірістік салаларда, сонымен қатар білім беру жүйесінде пайдаланылып жүр. Бұл мақалада осы технологиялардың білім беру саласында қолданылуына тоқталатын боламыз. Оқу процессінде жаңа технологияларды пайдалану білім алушылардың сабаққа деген қызығушылығын арттыратындығы белгілі. Білім беруде цифрлық технологияларды пайдалану ақпараттық қоғамның ең басты жетістігі болып табылады. Мақалада технологияларға қысқаша шолу жасалады, негізгі анықтамалар беріледі, практикада қолдану мен пайдасы сипатталады.
Keywords: виртуалды шындық; VR құрылғылар; толықтырылған шындық; 3d кеңістік; цифрлық білім беру; функционалдық сауаттылық; жаратылыстану–математикалық сауаттылық