ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДЕ ПЕДАГОГ- ПСИХОЛОГТІҢ РӨЛІ - Токаева, Н.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Берілген мақалада инклюзивті білім берудің оқушының ерекше білім алу қажеттіліктері мен жеке мүмкіндіктерінің әртүрлілігін ескере отырып, барлық білім алушылар үшін білімге тең қолжетімділікті қамтамасыз ететіні, инклюзивті білім берудің негізіне барлық адамдарға тең қарым-қатынасты қамтамасыз ететін, бірақ ерекше білім беру қажеттілігі бар балалар үшін ерекше жағдай жасайтын балалардың кез келген кемсітуін болдырмайтын идеология салынғандығы туралы айтылған. Ол әрбір оқушыға өзінің қабілеттері мен қажеттіліктерін ескеруге және бағалауға мүмкіндік береді.