ГЕОГРАФИЯ САБАҚТАРЫНДА PBL ТЕХНОЛОГИЯСЫН ҚОЛДАНУ АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ ЗЕРТТЕУШІЛІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ - Садвакасов, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада PBL (Problem–Based learning) проблемалық оқыту технологиясының теориялық негіздері мен практикалық қолданылуы қарастырылады. PBL–дің ерекшелігі – проблемалық жағдайлардан шығудың жолын іздеу барысында FILA кестесін (Facts, Idea, Learning Issues, Action Plan) толтыру. Бұл технологияның география сабақтарында қалай жүзеге асыруға болатындығы, оқушылардың зерттеушілік дағдыларын дамытуда бұл технологияның артықшылығы қандай екендігі туралы сөз қозғалады. Сонымен қатар, сабақта зерттеу жүргізуде мини–эсселердің артықшылықтары талданады.
Keywords: проблемалық оқыту; зерттеушілік дағдылар; ізденіс; шешім қабылдау; тұжырым