МЕДИАБІЛІМ ҮДЕРІСІНДЕ СТУДЕНТТЕРДІҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ДЕНСАУЛЫҒЫН ДАМЫТУ - Кулдашева, Н.У.; Ырымбаева, Н.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада масс-медианың студенттердің психологиялық денсаулығына әсерінің негізгі аспектілері, соның ішінде оң және теріс әсерлері сипатталды. Зерттеу тақырыбындағы кілттік сөздерге анықтамалар берілді. Деректерді талдау негізінде заманауи ақпараттық қоғам жағдайында студенттердің психологиялық денсаулығын сақтау мен нығайту мақсатында медиабілім беруді тиімді пайдалану бойынша ұсыныстар қарастырылды.
Keywords: масс-медиа; медиабілім; медиабілім үдерісі; психологиялық денсаулық; психикалық денсаулық; виртуалды әлем