СТАНДАРТТЫ ЕМЕС ЕСЕПТЕРДІ ШЕШУДІҢ ӘДІСТЕМЕЛІК ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Ысмағұл Р.С.; Таспаева А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Стандартты емес есептер сынып жұмысынан тыс жұмысқа ауысатын көпір болып табылады. Математика пәнінен неғұрлым қабілетті оқушыларды анықтау үшін, мектепте де, үйде де қосымша тапсырмалар үшін жақсы материал болып табылады. Оқушылардың танымдық қабілеттерін дамыту деңгейін ескере отырып, стандартты емес есептердіжүйелі және мақсатты түрде шешу оқушылардың барлық танымдық үрдістерін дамытады. Сондай-ақ математикалық интуицияны және әр түрлі міндеттерді шешуге шығармашылық көзқарасты дамытуға ықпал етеді.
Keywords: алгоритм; қалдықпен бөлу; тригонометриялық алмастыру