ЖАЗУШЫ СПАНДИЯР КӨБЕЕВТІҢ «ҚАЛЫҢ МАЛ» РОМАНЫНДАҒЫ МАҚАЛ-МƏТЕЛДЕРДІҢ ҰЛТТЫҚ-ТАНЫМДЫҚ ҚЫЗМЕТІ - Қанапина, С.Ғ.; Байбусинова, Ж.Ж.; Бейсенбай, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Қазіргі балалар біздің халқымыздың мақал-мəтелдерін жақсы білмейді, олардың мағынасын түсінбейді. Бірақ оларда ғасырлық халық даналығы, тəжірибесі, қарапайым халықтың армандары жатыр. Мақал- мəтелдер өз ойларын неғұрлым айқын білдіруге, адам өмірінің белгілі бір құбылысы туралы ақпаратты дəл жеткізуге көмектеседі. Мақал-мəтелдерді зерттеу сөйлеуді ғана емес, логиканы да дамытады, ойлауды ұйымдастырады, өмірлік құндылықтарды қалыптастырады.
Keywords: мақал-мəтел; этнолингвистика; роман